مراقبت از باتری یو‌ پی‌ اس

مراقبت از باتری یو‌ پی‌ اس
باتری کم اعتمادترین جزء یو پی‌ اس است. در حالیکه در طول عمر یو پی‌ اس بیشتر قطعات خیلی کم دچار مشکل می‌شوند، باتری باید هر دو سال عوض شود و یکی از گران‌ترین قطعات یو پی اس نیز می‌باشد و معمولاً ۲۵% قیمت اولیۀ خرید را در بر می‌گیرد. در نتیجه برای یک یو پی اس که ده سال و باتری که دو سال عمر می‌کند، کل هزینۀ جایگزینی باتری در طول عمر یو پی‌ اس برابر یا بیشتر از قیمت اولیۀ خرید می‌شود.

به طور کلی درجۀ اطمینان سیستم یو پی اس بیشتر از هر المان دیگری وابسته به اجزای DC است و تا سال‌های بسیار، باتری‌ها جزء DC بیشتر سیستم‌های یو پی اس خواهند ماند.
در ضمن طول خدمت باتری با رعایت مواردی قابل افزایش است.

چهار عامل اصلی که بر عمر باتری یو پی‌ اس اثر می‌گذارد:

دمای محیط
انرژی شیمیایی باتری یو پی اس و تعداد سیکل‌های تخلیه
چرخۀ پر و خالی شدن باتری
نگهداری و خدمات

دمای محیط:

نمودار زیر نشان می‌دهد که چطور با افزایش دما، عمر باطری کاهش می‌یابد. ظرفیت خروجی باتری وابسته به دمای ۲۵ درجه سانتی گراد است. هر تغییری در این دما، کارائی باتری را تغییر می‌دهد و از عمر آن می‌کاهد. برآورد عمر باتری نسبت به دما این طور تخمین زده می‌شود که برای هر متوسط دمای سالانه ۸٫۳ درجه سانتی گراد بالای ۲۵ درجه، عمر باتری تا ۵۰% کاهش می‌یابد.

ظرفیت باتری یو پی اس توسط انرژی شیمیایی باتری برآورد می شود. به عبارتی دیگر قابلیت باتری برای تبدیل انرژی شیمیایی به جریان برق در مدت زمان معلوم و با سرعت مشخص. نمودار نشان می دهد که چطور با افزایش دما، عمر باتری کاهش می یابد.

  انرژی شیمیایی باتری یو پی اس و تعداد سیکل های تخلیه:

هیچ باتری یو پی‌اس‌ای مادام العمر نیست اما یو پی‌ اس‌ ای که از تکنولوژی پیشرفته برای شارژ استفاده کند، کارکرد بیشتری خواهد داشت. با این وجود همۀ باتری‌های یو پی‌اس، قطعات الکترو شیمی هستند که قابلیت ذخیره و پخش برق آنها با گذر زمان کاهش می‌یابد. حتی اگر قواعد نگهداری از باتری را رعایت کنید، بعد از مدت مشخصی همچنان باید باتری را جایگزین نمود.
همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، تعداد و عمق سیکل‌های تخلیه نیز بر عمر باتری اثر می‌گذارد.

باتری‌ها تعداد سیکل های تخلیۀ مشخصی دارند (معمولاً ۲۰۰ تا) و در حالیکه به این عدد نزدیک می‌شوند، ظرفیت آنها به تدریج کم می‌شود. گفته می‌شود که باتری در ظرفیت ۸۰% به انتهای عمر خود رسیده است. بسیاری از تولید کننده‌های یو پی‌اس تعیین زمان انتهای عمر باتری را ضمانت می‌کنند اما همۀ تولید کننده ها این کار را نمی‌کنند.

با تولید کننده هماهنگ کنید تا ببینید آیا زمان انتهای عمر باتری بعد از تعداد مشخصی تخلیه نیز ضمانت می‌شوند یا نه. تعداد سیکل‌ های تخلیه وابسته به کیفیت منبع شبکه برق است. هر چه بیشتر برق شبکه افت کند، یو پی‌ اس بیشتر از باتری استفاده خواهد کرد و باتری بیشتر تخلیه خواهد شد. تغییرات نرمال در ولتاژ شبکه در طول روز باعث می‌شود که بعضی از یو پی‌ اس‌ ها بیشتر از یو پی‌اس‌های دیگر از باتری استفاده کنند. برای مثال یو پی‌اس تعامل بین خطوط بدون فلایویل، هر بار که کلید پله ای ترانسفورماتور برای تنظیم ولتاژ سوئیچ کند، از باتری استفاده می‌کند. معمولاً یو پی‌اس آنلاین به اندازۀ یو پی‌اس آفلاین از باتری استفاده نمی‌کند. هر چه میزان ولتاژ ورودی گسترده‌تر باشد، یو پی‌اس کمتر از باتری استفاده می‌کند و بالعکس.

چرخۀ پر و خالی شدن باتری:

در زمان هر گونه اختلال در برق شهری (افت شدید جریان یا قطعی برق) یو پی‌ اس از برق باتری استفاده می‌کند. هر چه یو پی‌ اس کمتر مجبور باشد از برق باتری استفاده کند، عمر باتری بیشتر خواهد بود. زمانی که برق شهری به حالت اولیه برگردد، باتری شارژ می‌شود و برای استفادۀ آتی آماده می‌شود. کل این حلقه، یک چرخۀ پر و خالی شدن نام دارد. هر بار تخلیه و به دنبال آن شارژ مجدد، تا چند درصد ظرفیت نسبی باتری یو پی‌اس را کاهش می‌دهد. طول مدت زمان این چرخه نیز باعث کاهش ظرفیت باتری می‌شود. باتری یوپیاس قادر است در چرخه‌های کوتاه مدت بسیار یا چرخه‌های بلند مدت کم برق فراهم کند.

نگهداری و خدمات:

آخرین عامل مورد بررسی، نگهداری و خدمات باتری یو پی اس است. باتری یو پی اس بدون مراقبت و کنترل مرتب قادر است:
بارگزاری نامتناسب داشته باشد
کاهش محافظت نشان دهد
اختلال نابهنگام داشته باشد
لطفا دیدگاهتان را در فرم زیر درج نمایید.
 _____         _____        
|  _  |       / __  \       
| |_| | _   _ `' / /'  ___  
\____ || | | |  / /   / _ \ 
.___/ /| |_| |./ /___| (_) |
\____/  \__, |\_____/ \___/ 
         __/ |              
        |___/               
کد امنیتی نمایش داده شده در تصویر بالا را وارد فرمایید.
مطالب بیشتر در این زمینه
شارژ باتری یو پی اس در دماهای بالا و پایین
 ۱۹ آذر ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

شارژ باتری یو پی اس در دماهای بالا و پایین

همانطور که می دانید باتری یکی از اجزای مهم برای یو پی اس می باشد پس بنابراین نیاز است که درباره شارژ باتری یو اس ها در دماهای بالا و پایین اطلاعات کامل و درستی را در اختیار داشته باشید. دما روی شارژ باتری های قابل شارژ، تأثیر می گذارد. حتی وقتی می توانند در دامنه وسیعی از دما کار کنند و این ...  ادامه مطلب 
دلایل تمام شدن باتری UPS
 ۱۲ آبان ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

دلایل تمام شدن باتری UPS

بزرگترین دلیل تمام شدن عمر باتری های یو پی اس: بارهای مثبت باتری که تشکیل شده از اکسید سرب هستند به تدریج به علت واکنش های شیمیایی در طولانی مدت به سولفات سرب تبدیل می شوند و محلول الکترولیت هم خاصیت اسیدی خود را از دست می دهد و سرب قطب کاتد هم به سولفات سرب تبدیل می شود که در این صورت دیگر هیچ واکنش شیمیایی ...  ادامه مطلب 
باتری یو پی اس ژل اسید
 ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

باتری یو پی اس ژل اسید

Ups چیست؟ یو پی اس منبع تغذیه بدون وقفه می باشد که در حقیقت یک منبع تغذیه برای جریان الکترونیکی می باشد و عمده ترین کاری که این دستگاه انجام می دهد تامین توان مورد نیاز بار مصرفی برق بدون وقفه می باشد. Uninterruptible Power Supply که همان عبارت تکمیلی ups می باشد را به عنوان منبع توان بدون وقفه با استفاده از انرژی ذخیره شده ...  ادامه مطلب 
باتری یو پی اس سیلد اسید
 ۲۶ شهریور ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

باتری یو پی اس سیلد اسید

نوع دیگر از باتری های یو پی اس، باتری یو پی اس سیلد اسید می باشد که ساختار مهندسی آن امکان استفاده از آن را در کاربردهای گوناگون در اختیار شما قرار می دهد. مسئله مهم درباره این باتری ها این است که تنها رسیدگی مورد نیاز آن ها تمیز کردن آن می باشد زیرا گه این باتری ها به گردو غبار و دمای بالای محیط بسیار حساس می ...  ادامه مطلب 
اتصال باتری های FIRST POWER بصورت سری و موازی
 ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
 گروه تحقیق و توسعه تالی الکتریک

اتصال باتری های FIRST POWER بصورت سری و موازی

اجزاء مدار الکتریکی می‌توانند به روش‌های مختلفی به هم وصل شوند. ساده‌ترین آن‌ها اتصالات سری و موازی هستند. در اتصال سری قطعات پشت سر هم قرار داده می‌شوند به‌ گونه‌ای که جریان عبوری از همه آن‌ها یکسان خواهد بود. در اتصال موازی ولتاژ اعمال شده به همه اجزای سازنده یکسان خواهد ...  ادامه مطلب